DISC Gedragsanalyse

De DISC methode is een model om het gedrag van jezelf en anderen beter leren te begrijpen.
Met deze kennis zul je op een effectieve, begripvolle en meer aangename manier kunnen communiceren met jezelf en de omgeving waarin je verkeert. De samenwerking zal soepeler gaan verlopen, frustraties zullen afnemen en een meningsverschil hoeft niet meer te leiden tot escalaties.
In het kort. Je krijgt een beter inzicht in je gedrag en hoe je dit kunt aanpassen in een specifieke situatie. Dit zal uiteindelijk kunnen bijdragen aan een minder energieverlies aan randzaken en meer energie voor je kerntaken.

De DISC theorie is makkelijk te begrijpen, je kunt er al snel mee aan de slag. De 4 DISC kleuren, Rood, Geel, Groen en Blauw geven je inzicht in je eigen gedrag. Bovendien ontvang je je eigen DISC profiel en een naslagwerk waar de theorie op een duidelijke maar eenvoudige manier wordt uitgelegd.. Ga je serieus met DISC om dan zal het een groot effect teweeg kunnen brengen. Een DISC analyse kan door ons worden ingezet zowel individueel als voor groepen, bij coaching en training. Bovendien biedt de DISC methode een breed spectrum aan toepassingen voor de leidinggevende en/of HRM manager.  De kleuren zijn daarbij simpel, effectief en te gebruiken. Het is onze overtuiging dat mensen en hun gedrag uit meer bestaat dan D.I.S.C. en dat mensen meer zijn dan een hokje met eigenschappen.

 

Drijfveren
De drijfverenanalyse brengt de meest belangrijke innerlijke motivatoren van de respondent in kaart. Dit wordt gedaan aan de hand van de zes verschillende drijfveren van Spranger: Theoretisch, Sociaal, Individualistisch, Esthetisch, Traditioneel, Zakelijk

Drijfveren en werkplezier
De Drijfverenanalyse brengt de voor de respondent meest belangrijke innerlijke motivatoren in kaart. Het geeft inzicht in waarom iemand bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat hem/haar motiveert. Een drijfveer geeft weer wat we belangrijk vinden in het leven en vanuit welke situaties we geneigd zijn om in actie te komen. Drijfveren worden ook wel ‘verborgen motivatoren’ genoemd, omdat het voor anderen vaak niet zichtbaar is wat iemands drijfveren zijn. De Drijfverenanalyse meet de unieke kwaliteiten die iemand aan de organisatie te bieden heeft. Wanneer iemands drijfveren niet overeenkomen met wat de organisatie vraagt, dan leidt dit tot stress en demotivatie. Drijfveren en werkplezier zijn nauw met elkaar verbonden. 

 

Informatie

Type training:             Coaching
Duur training:             ca. 1½ uur (totaal)
Locatie:                       Online/Telefonisch

Inclusief:                     DISC Profiel   
                                     Syllabus                

Investering

DISC gedragsanalyse:                         € 249,00
Disc gedrag en drijfveren analyse     € 299,00

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW